GEZOCHT

Hoe groot of klein je inbreng ook is, alle hulp is welkom om onze prachtige gemeente verder te verduurzamen. Stuur ons een mail als je je eigen oproep wilt plaatsen.

Biodiversiteit

Kindertuin begeleiders gezocht

 • Bomenridders Muiden, Bussum en Naarden gezocht.
  Bij kap-plannen gaat de bomenridder samen met inwoners/omwonenden per geval bestuderen of de bomen toch niet kunnen blijven staan, of dat er alternatieven zijn. 

 • De Kindertuinen Bussum zijn op zoek naar tuinleid(st)ers. Vind jij het leuk om met kinderen te werken? Weet je wat van moestuinieren of wil je dat leren? Kun je wekelijks van maart tot en met september 2021 één of twee uur in de week missen? Geef je dan via de website op als tuinleider van de Kindertuinen Bussum!

Energietransitie

Platte daken gezocht

 • Op de daken van onder andere het gemeentehuis en het Vitus College Naarden en Bussum zijn collectieve zonnedaken aangelegd waar inwoners op konden intekenen. Het 'grote daken team' van de lokale energiecoöperatie Wattnu is op zoek naar grote, platte daken van minimaal 200m2. Heb je zo'n dak? Stuur een mail naar Wattnu

 • Wattnu zoekt ook een vrijwilliger die zich stort op de website (Wordpress) en een copywriter. Kijk hier voor de wensen.

Circulair

Ketting kledingruil Naarden-Bussum

 • In februari 2021 heeft de Gooise Floor deze kledingruil opgezet. Hiermee kun je coronaproof, milieubewust, verrassend en gratis kledingruilen. Je krijgt een tas kleding thuis, haalt eruit wat je wilt hebben, stopt er kleding in terug waar je zelf op uitgekeken bent en geeft de tas weer door. Hoe meer deelnemers, hoe groter het aanbod zodat er bijvoorbeeld op gender en maat kan worden gesorteerd. Geef je dus snel op via de Facebook pagina, Instagram of een mail naar Floor.

Fietsenwerkplaats

 • De AltijdWerkplaats zoekt iemand die plezier beleeft aan het opknappen van fietsen op een geweldige inspirerende plek. Liefst voor minimaal 4 uur per week. Er zijn mogelijkheden om mensen op te leiden of te begeleiden. Mogelijkheden voor betaald werk zijn op termijn bespreekbaar. Mail naar post@altijdwerkplaats.nl voor meer informatie.

Afval

Zwerfvuilambassadeurs gezocht

 • Wil je regelmatig zwerfafval in je eigen straat of buurt opruimen? Geef je hier op, dan zetten we je op onze zwerfvuilkaart waar inmiddels al meer dan 140 straten staan.

 • Kijk welke acties er in Gooise Meren worden georganiseerd op de landelijke opschoondag zaterdag 20 maart.

Divers

Fairtrade Gooise Meren zoekt versterking

 • Het team van Fairtrade Gooise Meren zoekt vrijwilligers die zich willen in zetten om inwoners meer bewust te maken van Fairtrade en inspireren hoe zij daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Een belangrijke activiteit is de Landelijke Fairtrade Week waarin verschillende activiteiten worden georganiseerd als een filmavond in het Filmhuis, een Meet Up in de Groene Afslag of een Fairtrade markt in het centrum van Bussum. Ieders inbreng, creativiteit en positiviteit kunnen we gebruiken. Van bewuste ondernemer tot organisatietalent, van creatieve denker tot duurzame Gooise Meren inwoner, stuur voor 30 april 2021 een mail naar info@fairtradegooisemeren.nl 

swap till you drop.jpg
fairtrade team.jpg

Aanvraagformulier lokaal initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Download hier het formulier. Hulp nodig? Wij helpen je graag!