Over ons | Samen Sneller Duurzaam | Gooise Meren

In de gemeente Gooise Meren investeren we met elkaar volop in de toekomst van morgen. Maar er is meer nodig. Een aantal inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente Gooise Meren hebben de krachten gebundeld om sneller te verduurzamen. Samen zijn zij in 2017 de beweging Samen Sneller Duurzaam gestart waaruit een aantal werkgroepen is ontstaan.

Medio juli 2019 hebben we het SSD plan 2.0 gefinaliseerd en is er een Spoorboek samengesteld. 

De initiatiefnemers

Gerben Struik

Beroep: 'Wethouder voor Groen Links in de gemeente Gooise Meren'. Gerben was de grote kracht achter onze beweging, helaas is Gerben op 4 maart 2019 overleden.

Catharina Welmoed

Beroep: 'Ik ben jongeren-projectbegeleider bij Stichting Talent And Dreams (STAD). STAD is dé projectorganisatie in Gooise Meren die jongeren help bij het realiseren van hun grootste dromen en leukste ideeën'. 

Kees Hogenbirk

Bedrijf: ​'Ik ben kwartiermaker bij Samen Sneller Duurzaam. Ik geef lessen en (communicatie)advies over een zero waste aanpak. Ben mede-oprichter van Broedplaats Gooise Meren. En ben een sociaal ondernemer met een bedrijfskundige achtergrond'.

Richard Borst

Beroep: 'Ik ben directeur van Bouw- en Installatiemensen, een opleidingsinstituut van en voor het bedrijfsleven. Bij ons worden de vaklieden van de toekomst voor de bouw opgeleid'.

Willem Kikkert

Beroep: 'Ik ben Programmamanager Doe Democratie en Duurzaamheid bij de gemeente Gooise Meren: faciliteer inwoners bij het nemen van initiatieven en maak verbindingen tussen initiatiefnemers. Neem de organisatie mee als het gaat om verandering van houding en gedrag ten opzichte van initiatieven'. 

Gerard Verweij

Beroep: 'Ik ben beleidsadviseur Duurzaamheid en Participatie bij de gemeente Gooise Meren. In mijn werk verbind ik de lokale dynamiek in de samenleving met projecten en activiteiten die vanuit de gemeente lopen. Ook ben ik als vrijwilliger actief in mijn woonplaats Amersfoort als jurylid bij de atletiekvereniging. Ik lees voor bij kinderen met een taalachterstand en werk aan de verduurzaming van de kerk waar ik lid van ben'.

Sandra Geerling

Bedrijf: 'Ik bouw en beheer duurzame internetplatformen, creëer content, organiseer evenementen met een duurzaam thema en voer maatschappelijke campagnes met de Pop-Up Buzz'.

Sandrijn Sas

Beroep: 'Ik ben communicatieadviseur bij de gemeente Gooise Meren'.

Gea van der Horst

Bedrijf: 'Architectonisch ontwerp atelier Lokaal 18b2. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van ontwerpen, het begeleiden van bouwprojecten en het herbestemmen van bestaande gebouwen. Met respect en oog voor het bestaande pand wordt een duurzaam en passend ontwerp gemaakt waarin de opdrachtgever zich prettig voelt'.

Please reload

De trekkers van de werkgroepen

Lokaal voedsel - Marsha van den Bosch

Beroep: Permacultuur ontwerper
Mail: Marsha@vanEnkhuijzen.nl

Energie transitie

Elke opgave binnen de energietransitie heeft haar eigen aanspreekpunt

Biodiversiteit, natuur & landschap - Thijn Westermann

Vlechters, samen duurzaam (voort)leven - Mariska Dam

Beroep: inhoudelijk secretaris bij het Informatieberaad Zorg van VWS en projectsecretaris bij het LEOO bij ICTU

mariska@mmsz.nl

Een afvalloze samenleving

Bedrijf: ​'Ik geef lessen, (communicatie)advies over zero waste aanpak.  Ben mede-oprichter van Broedplaats Gooise Meren. En sociaal ondernemer met o.a. Zero Waste Heroes en de Pop-up Buzz'.

Duurzaam onderwijs - Maya Heinsbroek

Please reload

Mail ons als je ook wilt deelnemen