Thema: afvalloze samenleving

Thema: afvalloze samenleving

01.05.2017

 

 

Ons huidige economisch model is een lineair model. Voor elk nieuw product worden weer nieuwe grondstoffen gedolven. Gemiddeld wordt voor elk nieuw product 50 tot 75 maal het gewicht aan grondstoffen gebruikt. Het product wordt na gebruik beschouwd als afval. Dit wegwerpmodel is niet meer verdedigbaar, het vervuilt ons eigen milieu en put onze aarde uit.

 

Het ultieme doel van dit initiatiefteam is een afvalloze wereld en te beginnen in onze gemeente. Mensen en organisaties dienen geen restafval meer te creëren. In de ideale wereld worden gebruikte producten weer omgezet in grondstoffen die hergebruik kunnen worden. Lokaal zijn reeds verschillende kleine initiatieven die we met behulp van dit team verder willen ontwikkelen tot bedrijven die nieuwe milieuvriendelijke grondstoffen, innovatieve producten en werkgelegenheid willen creëren.

 

Het team is op zoek naar ideeën, deelnemers met verschillende achtergronden als: ondernemers, wetenschappers, technici, uitvinders, netwerkers, et cetera en van jong tot oud!

 

Voor deelname of vragen: Kees Hogenbirk van Zero Waste Heroes.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl