Thema: alle gebouwen klimaatneutraal

Thema: alle gebouwen klimaatneutraal

30.04.2017

 

Richard Borst, directeur Bouwmensen Bussum: ‘Wij dromen van gebouwen die klimaatneutraal zijn. Vanaf 2010 bouwen we daarom alleen nog maar woningen met ‘nul op de meter en passen we bestaande gebouwen zo aan dat het energieverbruik tot nihil wordt gereduceerd. Particulieren en organisaties kunnen rekenen op financiële steun van de gemeente Gooise Meren’.

 

Richard heeft een duidelijke visie en droom en daar begint alles mee. Tijdens het werkatelier zal Richard deel gaan uitmaken van een team mensen die deze droom hopelijk gaan helpen realiseren! Nieuwe interessante ontwikkelingen kunnen we verwachten: 'off-the-grid tiny houses', zonnecellen verwerkt in dakpannen, huizen die volledig draaien op 12 volt gelijkstroom aansluitingen, op collectieve lokale zonne-energie leveranciers, lokale energieopslag, et cetera.


Houd dit team in de gaten, want hier wordt een toekomst gecreëerd die voor alle bewoners interessant zal zijn. Vanwege milieuredenen maar ook voor het financiële voordeel.

Meedoen? Stuur een mail naar Richard Borst.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lokale activiteiten op het gebied van duurzaamheid vind je in onze agenda.

de smaakengel.jpg

Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? EerlijkWinkelen wijst je de weg.

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl