Verpakkingsvrije winkel? Gasloze wijken in Gooise Meren?


Vanavond worden de actieplannen gepresenteerd in de Kazerne in Muiden om 19.30 uur. Deze zijn door ondernemers, inwoners en overheid geformuleerd tijdens het onlangs gehouden Werkatelier. Het hoofdthema is duurzaamheid waaronder verschillende thema's hangen als waarderende economie, een afvalloze samenleving, gezond lokaal voedsel en samen duurzaam leven. Enkele actieplannen zijn: start 'cradle to cradle' 'tiny houses', aanschaffen landbouwgrond voor productie gezond lokaal voedsel, experiment 12 volt straatverlichting en inzetten op structurele educatie op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar alle plannen? Interesse om mee te doen met de beweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren? Kom vanavond naar de Kazerne Muiden, Kazernestraat 10. We beginnen om 19.30 met de presentie van alle actieplannen waarna een verdieping volgt op de thema's en plannen. Op alle actieplannen zoeken wij nog denkers, doeners en financiers.

Heel graag tot vanavond!

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl