Verpakkingsvrije winkel? Gasloze wijken in Gooise Meren?


Vanavond worden de actieplannen gepresenteerd in de Kazerne in Muiden om 19.30 uur. Deze zijn door ondernemers, inwoners en overheid geformuleerd tijdens het onlangs gehouden Werkatelier. Het hoofdthema is duurzaamheid waaronder verschillende thema's hangen als waarderende economie, een afvalloze samenleving, gezond lokaal voedsel en samen duurzaam leven. Enkele actieplannen zijn: start 'cradle to cradle' 'tiny houses', aanschaffen landbouwgrond voor productie gezond lokaal voedsel, experiment 12 volt straatverlichting en inzetten op structurele educatie op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar alle plannen? Interesse om mee te doen met de beweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren? Kom vanavond naar de Kazerne Muiden, Kazernestraat 10. We beginnen om 19.30 met de presentie van alle actieplannen waarna een verdieping volgt op de thema's en plannen. Op alle actieplannen zoeken wij nog denkers, doeners en financiers.

Heel graag tot vanavond!

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.