Zonnestroom van het Sint-Vitus College

Zonnestroom van het Sint-Vitus College

27.07.2017

Goed nieuws! Het Vitus College en energie coöperatie WattNu gaan samenwerken. De scholengemeenschap heeft al lang de wens om een voortrekkersrol te gaan spelen op het gebied van duurzaamheid. En WattNu wil, zonder winstoogmerk, alle burgers in Gooise Meren de mogelijkheid bieden om te investeren in zonne-energie.  

 

Het plan is om op de daken van het Vitus College in Bussum en de Vitus Mavo in Naarden ongeveer 500 zonnepanelen te plaatsen. Deze kunnen worden gekocht door betrokken burgers en ouders van leerlingen. Stel dat je een huurhuis hebt, geen geschikt dak, een vereniging van eigenaren die niet in zonne-energie wilt investeren of zonnepanelen gewoonweg niet mooi vindt, kun je toch investeren in zonne-energie.

 

Een soortgelijk dak is in 2014 ingericht op het gemeentehuis in Bussum. Opbrengst tot nu toe: 75,861 MWh. Meer cijfers staan hier.

De verwachting is dat er vanaf september 2017 ingeschreven kan worden. 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl