Zonnestroom van het Sint-Vitus College


Goed nieuws! Het Vitus College en energie coöperatie WattNu gaan samenwerken. De scholengemeenschap heeft al lang de wens om een voortrekkersrol te gaan spelen op het gebied van duurzaamheid. En WattNu wil, zonder winstoogmerk, alle burgers in Gooise Meren de mogelijkheid bieden om te investeren in zonne-energie.

Het plan is om op de daken van het Vitus College in Bussum en de Vitus Mavo in Naarden ongeveer 500 zonnepanelen te plaatsen. Deze kunnen worden gekocht door betrokken burgers en ouders van leerlingen. Stel dat je een huurhuis hebt, geen geschikt dak, een vereniging van eigenaren die niet in zonne-energie wilt investeren of zonnepanelen gewoonweg niet mooi vindt, kun je toch investeren in zonne-energie.

Een soortgelijk dak is in 2014 ingericht op het gemeentehuis in Bussum. Opbrengst tot nu toe: 75,861 MWh. Meer cijfers staan hier. De verwachting is dat er vanaf september 2017 ingeschreven kan worden.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl