Ochtend vlechten


Vanochtend zijn de actieplannen van het platform Samen Sneller Duurzaam GM door de trekkers van de verschillende werkgroepen gepresenteerd aan de ambtenaren van Gooise Meren. Na een korte aftrap door wethouder Gerben Struik en een pitch per werkgroep kregen de ambtenaren de mogelijkheid om bij een thema aan te sluiten. Wat ontstond was een rijke uitwisseling van kennis, ideeën en namen.

Ondernemers en werkgroep trekkers legden uit waar ze tegenaan liepen bij bijvoorbeeld het vergunningstraject rondom duurzame aanpassingen aan woonhuizen. En diverse werkgroepen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan beleidsvorming o.a. rondom de openbare ruimte en een afvalloze samenleving. Kortom, er is gevlochten en er zijn (hopelijk) duurzame verbindingen gelegd. Er is gekeken naar oplossingen. Niet vanuit de wij/zij gedachte, gemeente vs. inwoners, maar vanuit samen kunnen we het voor elkaar krijgen!

Enthousiast geworden? Kijk hier als je je wilt aansluiten bij ons platform.

Eerst kennis maken kan natuurlijk ook. Kom dan op donderdag 7 september om 19.30 naar de Broedplaats Gooise Meren, De Ruijterlaan 24a hoek Piet Heinlaan in Bussum.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl