Duurzame Scholen in Gooise Meren: laat je verrassen!


De werkgroep Duurzaam Onderwijs van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst “Duurzame Scholen in Gooise Meren: laat je verrassen!”

Wanneer? Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, van 19:30-21:30 uur

Waar? Op de Calsschool in Naarden.

Voor wie? Voor iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij een Duurzame School en Duurzaam Onderwijs in Gooise Meren. Van directie tot ouder(raad), conciërge en docent.

Het programma: De Calsschool vertelt over hun traject naar “stroomneutraal”, in samenwerking met Slim Opgewekt. En we gaan in gesprek: Wat doen scholen al? Wat zou je nog meer willen? Hoe kunnen we dat bereiken en welke deskundigheid kunnen we daarvoor inzetten? We hopen vertegenwoordigers van uw school te ontmoeten op 10 oktober!

Aanmelden kan via: info@samen-sneller-duurzaam.nl

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl