Begeesterde presentatie actieplan

Begeesterde presentatie actieplan

22.09.2017

 

Gisteravond was de presentatie van het actieplan van de beweging Samen Sneller Duurzaam. Een aantal werkgroepleden vertelden wat hun intrinsieke motivatie is om mee te doen aan de beweging. Wat volgde was een zestal persoonlijke verhalen. Zoals die van Thijn Westermann, trekker van de werkgroep 'biodiversiteit, natuur en milieu'. Ze vertelde dat ze door een ziekte tijdelijk niet kon werken. Thijn is toen heel veel in de natuur rondom Muiderberg gaan lopen. En de schoonheid van het tussen de A1 en A6 ingeklemde groen heeft haar hart dusdanig veroverd dat ze, naast haar kunstenaarschap, een groot deel van haar tijd besteed aan het beschermen van de natuur. Ze is al jaren heel actief in de beweging Groen Muiderberg. Fijn om zo'n begeesterde 'trekker' van de werkgroep erbij te hebben. En goed dat diverse initiatieven binnen Gooise Meren steeds meer bij elkaar aansluiten en elkaar versterken!

 

Ook is het boekje met daarin het actieplan officieel overhandigd aan wethouder Gerben Struik door alle leden van de werkgroepen. Zoals Britta Bouma van de werkgroep Vlechters zei: "je hebt dit initiatief met een aantal anderen als een boemerang de samenleving in geworpen en nu geven we het voorlopig resultaat terug. Met de bedoeling verder te bouwen en verdiepen". 

 

Het papieren actieplan is te verkrijgen bij het gemeentehuis en in de loop van volgende week bij talloze locaties binnen Gooise Meren, zoals boekhandels, de vrijmetselarij, het filmhuis, Spant! et cetera. Als je niet kunt wachten of toch liever het actieplan digitaal tot je neemt, kun je hem hier lezen.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lokale activiteiten op het gebied van duurzaamheid vind je in onze agenda.

de smaakengel.jpg

Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? EerlijkWinkelen wijst je de weg.

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl