Begeesterde presentatie actieplan


Gisteravond was de presentatie van het actieplan van de beweging Samen Sneller Duurzaam. Een aantal werkgroepleden vertelden wat hun intrinsieke motivatie is om mee te doen aan de beweging. Wat volgde was een zestal persoonlijke verhalen. Zoals die van Thijn Westermann, trekker van de werkgroep 'biodiversiteit, natuur en milieu'. Ze vertelde dat ze door een ziekte tijdelijk niet kon werken. Thijn is toen heel veel in de natuur rondom Muiderberg gaan lopen. En de schoonheid van het tussen de A1 en A6 ingeklemde groen heeft haar hart dusdanig veroverd dat ze, naast haar kunstenaarschap, een groot deel van haar tijd besteed aan het beschermen van de natuur. Ze is al jaren heel actief in de beweging Groen Muiderberg. Fijn om zo'n begeesterde 'trekker' van de werkgroep erbij te hebben. En goed dat diverse initiatieven binnen Gooise Meren steeds meer bij elkaar aansluiten en elkaar versterken!

Ook is het boekje met daarin het actieplan officieel overhandigd aan wethouder Gerben Struik door alle leden van de werkgroepen. Zoals Britta Bouma van de werkgroep Vlechters zei: "je hebt dit initiatief met een aantal anderen als een boemerang de samenleving in geworpen en nu geven we het voorlopig resultaat terug. Met de bedoeling verder te bouwen en verdiepen".

Het papieren actieplan is te verkrijgen bij het gemeentehuis en in de loop van volgende week bij talloze locaties binnen Gooise Meren, zoals boekhandels, de vrijmetselarij, het filmhuis, Spant! et cetera. Als je niet kunt wachten of toch liever het actieplan digitaal tot je neemt, kun je hem hier lezen.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl