Schoolgaande kinderen? Werkzaam in het onderwijs? Kom dan ook!


10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, organiseert onze werkgroep Duurzaam Onderwijs in Naarden een interactieve avond gericht op duurzaam(er) onderwijs. De werkgroep wil duurzaamheid in, op en rondom scholen binnen Gooise Meren stimuleren. De Minister Calsschool en de Tweemaster in Naarden zijn verduurzaamd. Directeuren John van Seumeren en Chris Heersink vertellen hoe ze dit, samen met de leerlingen, voor elkaar hebben gekregen. We gaan samen in gesprek: Wat doen scholen al? Wat zou je nog meer willen? Hoe kunnen we dat bereiken en welke deskundigheid kunnen we daarvoor inzetten? Zowel voor voortgezet onderwijs als basisonderwijs, het gebouw, de organisatie en het lesprogramma.

Dus heb je schoolgaande kinderen, kom dan langs. Vertel de ouderraad, conciërge, leerkrachten van de school over deze avond. En beweeg ze te komen om geïnformeerd te worden over duurzaamheid in en op school.

Het is fijn als je je hier opgeeft voor 10 oktober. De avond begint om 19.30. Locatie: de Minister Calsschool, Johan Willem Frisolaan 33, Naarden. Graag tot de 10e!

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.