Fijne Dag van de Duurzaamheid!


Deze mooie Dag van de Duurzaamheid is een goed moment om te horen waarom we onze beweging zijn gestart. Bekijk de video en doe ook mee! Heb je tijd vandaag? Vanmiddag om 12.00 uur houdt Bussumer Hasse Goosen, oprichter van stichting Climate Adaptation Services, een lezing over hoe te anticiperen op de gevolgen van klimaatverandering. Locatie: Stadsdeelkantoor in Naarden op de Marktstraat 22.

En vanavond kun je naar de duurzame onderwijsavond van de werkgroep Duurzaam Onderwijs van onze beweging. De Minister Calsschool en de Tweemaster in Naarden zijn verduurzaamd en zij vertellen hoe ze dit, samen met de leerlingen, voor elkaar hebben gekregen. Ze gaan in gesprek met de andere scholen en ouders: wat doen scholen al? Wat zou je nog meer willen? Hoe kunnen we dat bereiken en welke deskundigheid kunnen we daarvoor inzetten? Zowel voor voortgezet onderwijs als basisonderwijs, het gebouw, de organisatie en het lesprogramma. Dus heb je schoolgaande kinderen, kom dan langs. Vertel de ouderraad, conciërge, leerkrachten van de school over deze avond. En beweeg ze te komen om geïnformeerd te worden over duurzaamheid in en op school. Locatie: de Minister Calsschool, Johan Willem Frisolaan 33, Naarden en begint om 19.30 uur.

Hier vind je alle evenementen die op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, georganiseerd worden.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl