Werkgroepen sessie

Werkgroepen sessie

01.12.2017

 

Gisteren was er weer een bijeenkomst van de werkgroepen bij de Broedplaats. Mooi om te zien dat er steeds nieuwe mensen bij dit platform aansluiten. Zo ook het buurtplatform RemCom, zij sluiten aan bij de werkgroep 'alle gebouwen zonder fossiele brandstoffen' en gaat verkennen hoe het Rembrandtpark & het Componistenkwartier van het gas af kunnen. En er is een nieuwe werkgroep ontstaan: Tiny Houses. De groep bestaat uit een achttal mensen die gaan verkennen hoe en vooral waar tiny houses binnen de gemeentegrenzen kunnen worden geplaatst. Een kort verslag van de avond lees je hier terug.

 

Bekijk vooral ook onze agenda met daarin duurzame evenementen binnen Gooise Meren. Heel handig is dat je evenementen ook meteen naar je Google agenda kunt kopiëren. Op 20 december stond er ook een werkgroepen sessie gepland maar we hebben besloten deze niet door te laten gaan in verband met de drukte voor kerst. Op 25 januari om 19.30 is er weer een werkgroepen sessie.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

de smaakengel.jpg

Eerlijk winkelen
Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? Op EerlijkWinkelen kun je zoeken op plaats om vervolgens een lijst te krijgen waar je lokaal, fairtrade en/of duurzaam kunt winkelen en eten. 

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl