Werkgroepen sessie


Gisteren was er weer een bijeenkomst van de werkgroepen bij de Broedplaats. Mooi om te zien dat er steeds nieuwe mensen bij dit platform aansluiten. Zo ook het buurtplatform RemCom, zij sluiten aan bij de werkgroep 'alle gebouwen zonder fossiele brandstoffen' en gaat verkennen hoe het Rembrandtpark & het Componistenkwartier van het gas af kunnen. En er is een nieuwe werkgroep ontstaan: Tiny Houses. De groep bestaat uit een achttal mensen die gaan verkennen hoe en vooral waar tiny houses binnen de gemeentegrenzen kunnen worden geplaatst. Een kort verslag van de avond lees je hier terug.

Bekijk vooral ook onze agenda met daarin duurzame evenementen binnen Gooise Meren. Heel handig is dat je evenementen ook meteen naar je Google agenda kunt kopiëren. Op 20 december stond er ook een werkgroepen sessie gepland maar we hebben besloten deze niet door te laten gaan in verband met de drukte voor kerst. Op 25 januari om 19.30 is er weer een werkgroepen sessie.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl