Werkgroepen sessie


Gisteren was er weer een bijeenkomst van de werkgroepen bij de Broedplaats. Mooi om te zien dat er steeds nieuwe mensen bij dit platform aansluiten. Zo ook het buurtplatform RemCom, zij sluiten aan bij de werkgroep 'alle gebouwen zonder fossiele brandstoffen' en gaat verkennen hoe het Rembrandtpark & het Componistenkwartier van het gas af kunnen. En er is een nieuwe werkgroep ontstaan: Tiny Houses. De groep bestaat uit een achttal mensen die gaan verkennen hoe en vooral waar tiny houses binnen de gemeentegrenzen kunnen worden geplaatst. Een kort verslag van de avond lees je hier terug.

Bekijk vooral ook onze agenda met daarin duurzame evenementen binnen Gooise Meren. Heel handig is dat je evenementen ook meteen naar je Google agenda kunt kopiëren. Op 20 december stond er ook een werkgroepen sessie gepland maar we hebben besloten deze niet door te laten gaan in verband met de drukte voor kerst. Op 25 januari om 19.30 is er weer een werkgroepen sessie.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.