Klimaatverandering, het hele verhaal


Zoals de meeste van jullie weten ben ik van de zomer definitief gestopt met bloggen. Tenminste dat dacht ik, maar het kriebelde toch weer. Dus ben ik voorzichtig begonnen om rond een specifiek thema te bloggen. Inmiddels staan er alweer enkele nieuwe artikelen op mijn site. Ik heb die artikelen geschreven om het complete verhaal inzake klimaatverandering te vertellen. We lezen er veel over, maar we kennen zelden het hele verhaal. In vijf artikelen heb ik het hele verhaal uiteengezet en samengevoegd tot een mooi tijdschrift. Hierin worden alle achtergronden -wetenschappelijk onderbouwd- uit de doeken gedaan.

  1. Oorzaken van klimaatverandering.

  2. Reeds zichtbare gevolgen.

  3. Te verwachten gevolgen.

  4. Hoe omgaan met de risico’s.

  5. Mogelijke oplossingen.

Het geheel wordt aangevuld met een interview met klimaatprof van de TU Delft, Andy van den Dobbelsteen. Het E-magazine kun je hier lezen.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl