Klimaatverandering, het hele verhaal


Zoals de meeste van jullie weten ben ik van de zomer definitief gestopt met bloggen. Tenminste dat dacht ik, maar het kriebelde toch weer. Dus ben ik voorzichtig begonnen om rond een specifiek thema te bloggen. Inmiddels staan er alweer enkele nieuwe artikelen op mijn site. Ik heb die artikelen geschreven om het complete verhaal inzake klimaatverandering te vertellen. We lezen er veel over, maar we kennen zelden het hele verhaal. In vijf artikelen heb ik het hele verhaal uiteengezet en samengevoegd tot een mooi tijdschrift. Hierin worden alle achtergronden -wetenschappelijk onderbouwd- uit de doeken gedaan.

  1. Oorzaken van klimaatverandering.

  2. Reeds zichtbare gevolgen.

  3. Te verwachten gevolgen.

  4. Hoe omgaan met de risico’s.

  5. Mogelijke oplossingen.

Het geheel wordt aangevuld met een interview met klimaatprof van de TU Delft, Andy van den Dobbelsteen. Het E-magazine kun je hier lezen.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.