Praat mee over de visie buitenruimte GM


Tijdens de Politieke Avond op woensdag 7 februari 2018 kun je in het gemeentehuis in Bussum meepraten over de Visie buitenruimte Gooise Meren. Hoe ziet de buitenruimte van de toekomst eruit in Gooise Meren? Welke impact hebben ontwikkelingen als het veranderende klimaat, duurzaamheid en vergrijzing op de buitenruimte en het gebruik van openbare gebouwen? Er zijn steeds meer ontwikkelingen die vragen om een nieuw of ander gebruik van de buitenruimte. Dat vraagt om een brede en integrale kijk op de buitenruimte. Deze visie is hier het startpunt van.

Tijdens de politieke avond krijg je de mogelijkheid om met de gemeenteraad in gesprek te gaan over de Visie buitenruimte. Dit gesprek vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Wil je meepraten? Stuur uiterlijk morgen, maandag 5 februari 2018, een mail naar griffie@gooisemeren.nl

Het gesprek is verdeeld in deel A en deel B. Tijdens deel A vindt het Gesprek plaats tussen meesprekers en raadsleden. Tijdens deel B vindt het gesprek plaats tussen raadsleden en het college.

Visie buitenruimte Raadsvoorstel visie buitenruimte

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl