Praat mee over de visie buitenruimte GM


Tijdens de Politieke Avond op woensdag 7 februari 2018 kun je in het gemeentehuis in Bussum meepraten over de Visie buitenruimte Gooise Meren. Hoe ziet de buitenruimte van de toekomst eruit in Gooise Meren? Welke impact hebben ontwikkelingen als het veranderende klimaat, duurzaamheid en vergrijzing op de buitenruimte en het gebruik van openbare gebouwen? Er zijn steeds meer ontwikkelingen die vragen om een nieuw of ander gebruik van de buitenruimte. Dat vraagt om een brede en integrale kijk op de buitenruimte. Deze visie is hier het startpunt van.

Tijdens de politieke avond krijg je de mogelijkheid om met de gemeenteraad in gesprek te gaan over de Visie buitenruimte. Dit gesprek vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Wil je meepraten? Stuur uiterlijk morgen, maandag 5 februari 2018, een mail naar griffie@gooisemeren.nl

Het gesprek is verdeeld in deel A en deel B. Tijdens deel A vindt het Gesprek plaats tussen meesprekers en raadsleden. Tijdens deel B vindt het gesprek plaats tussen raadsleden en het college.

Visie buitenruimte Raadsvoorstel visie buitenruimte

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.