Ook op ons Duurzaamheidscafe: Jessie Kroon, Sarah May e.v.a.


Ons tweede Duurzaamheidscafé, a.s. donderdag 15 februari, heeft als thema: Thuis energie neutraal. Saai? Nee! Onze vorige spreker, Zero Waste Queen én jurylid van de Duurzame Top 100 van Trouw is de MC van de avond. Sarah May speelt de sterren van de hemel tijdens de inloop van half acht tot acht. En hoofdspreker van de avond is de Bussumse architect Gea van der Horst van Lokaal 18b2. Gea leidt je langs manieren om thuis energie te besparen. Of je nu in een monument woont, een appartementencomplex of een bestaande woning.

Het café zal niet in het teken staan van eindeloze tabellen met besparings- en CO2 reductiecijfers, maar wil het zo tastbaar mogelijk maken. Zonnepanelen die je kunt aanraken, maquettes met en zonder groene daken en vele andere oplossingen van lokale ondernemers. Wie heeft er in onze gemeente een warmtepomp en hoe ziet die er uit? Wie heeft er al een nul op zijn energierekening en hoe heeft hij dat geflikt? Het Duurzaamheidscafé wil laten zien dat alle kennis, oplossingen en voorbeelden al aanwezig zijn in onze eigen gemeente!

En als kers op de taart wordt er onder de aanwezigen een Duurzaamheidsscan verloot t.w.v. E600,- Na de scan van je woning weet je hoeveel je kunt besparen én wat het oplevert. RSVP voor 15 februari op info@samen-sneller-duurzaam.nl of via www.facebook.com/duurzaamheidscafeGooiseMeren zodat je meedingt naar de gratis Duurzaamheidsscan.

Zie je de 15e!

Hieronder vast een voorproefje van Sarah Jane.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl