Gelukkig hebben we de foto's nog!

Wat kwamen er veel mensen naar ons café afgelopen donderdag, het broeide en het bruiste! Het programma was wel heel fijn als we mogen zeggen. Muzikant Sarah May zette aan het begin van de avond de toon door haar prachtige zang en spel. Een super enthousiaste Jessie Kroon (ja die van ons 1e café!) sprak de avond aan elkaar. Architect én werkgroeplid Gea van der Horst beantwoordde vele vragen van het publiek over het verduurzamen van je huis en betrok daar bewoners van 0-op-de-meter woningen bij en lokale ondernemers. Tijdens het café werd ook nog een Duurzaamheidsscan verloot. De gelukkig winnaar, Wil van Spaendonck, was zo aardig om deze over te dragen aan haar buurvrouw. Er is een ongeknipte stream terug te beluisteren op onze Facebook pagina. En een nieuwtje van de avond is dat de gemeente Gooise Meren medio maart een Duurzaamheidslening beschikbaar stelt. Binnenkort komt hier meer info over. Nog benieuwd naar subsidies? Kijk dan op het duurzaamheidsloket. Lokale ondernemers op het gebied van energiebesparing thuis vind je hier.

Op donderdag 22 maart houden we een café over lokaal gezond voedsel en biodiversiteit in het prachtige Muiderberg bij Weg in het Wild!

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.