Lekker richting de lente met het Duurzaamheidscafé


Op 22 maart organiseren we weer een Duurzaamheidscafé met als thema: biodiversiteit en lokaal gezond voedsel. De locatie is het prachtige Weg in het Wild geworden op de Meerkade 7 in Muiderberg. Een lekker fietstochtje door de natuur. Ook gaan we wat carpoolplekken organiseren als fietsen lastig is.

Programma:

  • 19.00: Voorjaarsmarktmarkt en muziek van zangeres Josefien.

  • 20.00-20.45: Iris Veltman, biologisch tuinieren. Thijn Westermann van de werkgroep Biodiversiteit Gooise Meren vertelt wat er binnen Gooise Meren gebeurt en zou moeten gebeuren op het gebied van biodiversiteit.

  • 20.45-21.15: Wietse Bakker van CSA Land in Zicht over stadslandbouw. Barbro van der Ham introduceert de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren.

  • 21.15-22.15: Trekking winnaars van de milieu bewust geteelde boeketten. Borrel & info markt met lokale ondernemers en stichtingen op groen gebied zoals Slowfood, Nederland Zoemt, Velt Gooi en Eemland, de Groenteclub, Taste Before You Waste, imkers, Operatie Steenbreek en meer.

WINNEN! Maak kans op één van de twee prachtige bossen bloemen van Bloemkracht8, biologisch en natuurlijk geteelde bloemen!

HOE? Registreer je voor dit evenement en zorg dat je de 22e bij Weg in het Wild bent.

Graag verwelkomen we jou in ons café!

Komende duurzaamheidscafés 2018:

  • 17 april – andere mobiliteitsvormen

  • 22 mei – tiny houses

  • 19 juni - duurzaam onderwijs

Carpoolen / Samen fietsen? Weg in het Wild is een prachtige locatie in Muiderberg. Ongeveer 10 fietsminuten voorbij Gasterij Stadszigt. Wil je liever samen fietsen in het donker? Stuur dan een mail naar info@samen-sneller-duurzaam.nl of geef het aan in ons Facebook evenement.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.