Fairtrade titel voor Gooise Meren!

Fairtrade titel voor Gooise Meren!

17.03.2018

 

Sinds deze week is de gemeente Gooise Meren officieel een 'Fairtrade gemeente'! Met deze titel wordt aangegeven dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid fairtrade een warm hart toe dragen. En dat zij bijdragen aan meer eerlijke handel. De gemeente telt momenteel 53 fairtrade bedrijven en heeft er hard aan gewerkt om de titel te behalen. Benieuwd naar de criteria om als winkel/bedrijf/instelling het Fairtrade predikaat te krijgen? Lees dan hier verder.

 

De feestelijke uitreiking van de titel aan de gemeente vindt plaats tijdens het duurzaamheidscafé op 22 maart om 19.45.

 

Er is een handige website, EerlijkWinkelen, waarop je kunt vinden waar je eerlijk kunt shoppen. Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt maar die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Het enige wat je hoeft te doen is een plaatsnaam invullen en voila, de duurzame adressen 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lokale activiteiten op het gebied van duurzaamheid vind je in onze agenda.