Samen voor meer groen & biodiversiteit in de buurt

Samen voor meer groen & biodiversiteit in de buurt

16.03.2018

 

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Niet iedereen is zich er echter van bewust dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen. Daarom heeft de gemeente Gooise Meren zich aangesloten bij Operatie Steenbreek om iedereen in Gooise Meren te enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving! Operatie Steenbreek zal ook aanwezig zijn op ons Duurzaamheidscafé op 22 maart over biodiversiteit en lokaal gezond voedsel. Meer info? Bekijk ons evenement. Leuk als je ook komt!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

de smaakengel.jpg

Eerlijk winkelen
Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? Op EerlijkWinkelen kun je zoeken op plaats om vervolgens een lijst te krijgen waar je lokaal, fairtrade en/of duurzaam kunt winkelen en eten. 

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl