Verbinden en inspireren op ons café


Met onze maandelijkse Duurzaamheidscafés werken we bij voorkeur met lokale sprekers en ondernemers. Soms lukt dat niet en dan halen we iemand van buiten Gooise Meren. Maar altijd met de bedoeling om bezoekers te informeren en vooral ook te inspireren. Een café bestaan gewoonlijk uit een mooi optreden van lokaal, jong talent, een sprekers deel en héél belangrijk een meet&greet. In dat laatste deel kunnen bezoekers, sprekers en ondernemers elkaar ontmoeten en plannen smeden voor samenwerking op het gebied van duurzaamheid of gewoon kennis uitwisselen. Vaak horen we ook dat men niet van het bestaan afwist van bv. De Groenteclub. Zij waren één van de lokale ondernemers op ons café vorige week die rechtstreeks biologisch/dynamische groente en fruit inkoopt bij de boer.

Goed om te zien dat er ook bezoekers en politici van buiten Gooise Meren komen omdat ze goede verhalen over ons café hebben gehoord. Nou genoeg opgeschept. Hieronder een impressie van ons 3e Duurzaamheidscafé over Biodiversiteit en Stadslandbouw.

Graag tot 17 april, dan houden we een café over andere mobiliteitsvormen.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl