Open dag CSA LandinZicht 7 april

Open dag CSA LandinZicht 7 april

Momenteel vindt er helaas (nog) geen stadslandbouw plaats binnen Gooise Meren. Onze werkgroep is druk bezig om dit voor elkaar te krijgen en kunnen alle hulp gebruiken. Als je mee wilt denken om dit voor elkaar te krijgen neem dan contact op met Barbro van der Ham van de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren. 

 

Zolang er nog geen stadslandbouw is in Gooise Meren, kun je bij de buren terecht. In Hilversum ligt CSA LandinZicht. Dit is een zelfoogstproject waar je een oogstaandeel koopt waarmee je ongeveer 30 weken per jaar, 1x per week groenten kunt oogsten. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Je mag meedenken met de tuinder over welke groenten er worden geteeld. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen ze, naast het oogsten, enkele activiteiten te organiseren. 

 

Wie op ons Duurzaamheidscafé van 22 maart  heeft tuinder Wietse Bakker van CSA LandinZicht al ontmoet. Als één van onze sprekers vertelde hij hartstochtelijk over stadslandbouw. Zijn verhaal kun je terug luisteren op de stream vanaf vanaf 1 uur 28. Als je interesse hebt in een oogstaandeel ga dan vooral naar de open dag van LandinZicht op 7 april van 10-16 uur op de Rading 2 in Hilversum.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Help, waar moet je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl