Open dag CSA LandinZicht 7 april


Momenteel vindt er helaas (nog) geen stadslandbouw plaats binnen Gooise Meren. Onze werkgroep is druk bezig om dit voor elkaar te krijgen en kunnen alle hulp gebruiken. Als je mee wilt denken om dit voor elkaar te krijgen neem dan contact op met Barbro van der Ham van de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren.

Zolang er nog geen stadslandbouw is in Gooise Meren, kun je bij de buren terecht. In Hilversum ligt CSA LandinZicht. Dit is een zelfoogstproject waar je een oogstaandeel koopt waarmee je ongeveer 30 weken per jaar, 1x per week groenten kunt oogsten. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Je mag meedenken met de tuinder over welke groenten er worden geteeld. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen ze, naast het oogsten, enkele activiteiten te organiseren.

Wie op ons Duurzaamheidscafé van 22 maart heeft tuinder Wietse Bakker van CSA LandinZicht al ontmoet. Als één van onze sprekers vertelde hij hartstochtelijk over stadslandbouw. Zijn verhaal kun je terug luisteren op de stream vanaf vanaf 1 uur 28. Als je interesse hebt in een oogstaandeel ga dan vooral naar de open dag van LandinZicht op 7 april van 10-16 uur op de Rading 2 in Hilversum.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.