Open dag CSA LandinZicht 7 april


Momenteel vindt er helaas (nog) geen stadslandbouw plaats binnen Gooise Meren. Onze werkgroep is druk bezig om dit voor elkaar te krijgen en kunnen alle hulp gebruiken. Als je mee wilt denken om dit voor elkaar te krijgen neem dan contact op met Barbro van der Ham van de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren.

Zolang er nog geen stadslandbouw is in Gooise Meren, kun je bij de buren terecht. In Hilversum ligt CSA LandinZicht. Dit is een zelfoogstproject waar je een oogstaandeel koopt waarmee je ongeveer 30 weken per jaar, 1x per week groenten kunt oogsten. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Je mag meedenken met de tuinder over welke groenten er worden geteeld. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen ze, naast het oogsten, enkele activiteiten te organiseren.

Wie op ons Duurzaamheidscafé van 22 maart heeft tuinder Wietse Bakker van CSA LandinZicht al ontmoet. Als één van onze sprekers vertelde hij hartstochtelijk over stadslandbouw. Zijn verhaal kun je terug luisteren op de stream vanaf vanaf 1 uur 28. Als je interesse hebt in een oogstaandeel ga dan vooral naar de open dag van LandinZicht op 7 april van 10-16 uur op de Rading 2 in Hilversum.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl