Duurzaamheidscafé over duurzaam vervoer

Duurzaamheidscafé over duurzaam vervoer

18.04.2018

 

 

Ons café over duurzaam vervoer in Spant! Bussum was wederom een drukbezochte. David Lemereis, wetenschapsjournalist en presentator van Bright (RTL) nam ons mee op reis naar de nabije toekomst. En gaf een uniek kijkje in de keuken van UPS, Vanmoof en Uber. David stelt dat we al volop in een verandering zitten. Er komen steeds meer elektrische vervoersmiddelen, openbaar vervoer maakt grote stappen op het gebied van duurzaam vervoer en mensen worden steeds meer bewust van de negatieve gevolgen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Jan Jobs, van Verkeer en Veiligheid gemeente Gooise Meren vertelde dat er wordt gewerkt aan een groot snelfietsdpaden plan in samenwerking met regio Amsterdam. Binnenkort zullen er avonden georganiseerd worden waar inwoners wordt opgeroepen hierover mee te denken. De jongens van de Tinfabriek in Naarden vertelden over het verduurzaam van deze oude tinfabriek en naar een Volvo garage krijgen ze ook werkplekken waar je vanaf het station naartoe kunt fietsen op speciale Tinfietsen.

 

De werkgroep mobiliteit van Samen Sneller Duurzaam is nog niet van de grond. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur g.verweij@gooisemeren.nl en mail. 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lokale activiteiten op het gebied van duurzaamheid vind je in onze agenda.