De allereerste Zero Waste buurtcamping van Nederland


De werkgroep Afvalloze samenleving is onderdeel van de organisatie die 20, 21 en 22 juli de allereerste Zero Waste buurtcamping organiseert. Stel je voor! Met je buren kamperen in de Groene Long in Bussum. Drie dagen is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die wc rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je je buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie beter kennen. Hoe zetten we eigenlijk met de buurt voor een weekendje een kleine, ideale samenleving neer? Hoe ziet die eruit? Duurzaam, maar ook....? Denk vooral met ons mee! Binnenkort organiseren we een bijeenkomst waarbij we ook al de handen uit de mouwen zullen steken. Houd onze Facebookpagina in de gaten! Oh ja, de Buurtcamping Bussum is er trouwens voor alle bewoners van Bussum.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.