Vandaag: nationale fiets naar je werk dag

Vandaag: nationale fiets naar je werk dag

31.05.2018

Het was ons ontgaan, maar vandaag is de 12e (!) nationale fiets-naar-je-werk-dag georganiseerd. Wij van de redactie gaan eigenlijk altijd op de fiets naar afspraken en als het te ver is, pakken we gewoon het openbaar vervoer.

 

In de aanloop naar de Klimaattop in Parijs (2015) namen Natuur en Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en de NS het initiatief voor de Anders Reizen-coalitie. Ze willen woon-werkverkeer en zakenreizen verduurzamen. 

 

Inmiddels hebben 40 bedrijven, die bijna 300.000 werknemers vertegenwoordigen, zich aangesloten en de Dutch Sustainable Mobility Pledge ondertekend. Hierin beloven zij de volgende vier acties te ondernemen:

  1. Actief maatregelen te nemen om de eigen CO2-uitstoot te reduceren;

  2. Actief hierover te communiceren binnen de organisatie om de bewustwording over en acceptatie van duurzame mobiliteit te vergroten;

  3. Belemmeringen te signaleren en aan de overheid kenbaar te maken;

  4. Andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Wil je als bedrijf aansluiten, dan kan dat via: https://www.andersreizen.nu/doemee/

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl