Vandaag: nationale fiets naar je werk dag


Het was ons ontgaan, maar vandaag is de 12e (!) nationale fiets-naar-je-werk-dag georganiseerd. Wij van de redactie gaan eigenlijk altijd op de fiets naar afspraken en als het te ver is, pakken we gewoon het openbaar vervoer.

In de aanloop naar de Klimaattop in Parijs (2015) namen Natuur en Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en de NS het initiatief voor de Anders Reizen-coalitie. Ze willen woon-werkverkeer en zakenreizen verduurzamen.

Inmiddels hebben 40 bedrijven, die bijna 300.000 werknemers vertegenwoordigen, zich aangesloten en de Dutch Sustainable Mobility Pledge ondertekend. Hierin beloven zij de volgende vier acties te ondernemen:

  1. Actief maatregelen te nemen om de eigen CO2-uitstoot te reduceren;

  2. Actief hierover te communiceren binnen de organisatie om de bewustwording over en acceptatie van duurzame mobiliteit te vergroten;

  3. Belemmeringen te signaleren en aan de overheid kenbaar te maken;

  4. Andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Wil je als bedrijf aansluiten, dan kan dat via: https://www.andersreizen.nu/doemee/

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl