Vandaag: nationale fiets naar je werk dag


Het was ons ontgaan, maar vandaag is de 12e (!) nationale fiets-naar-je-werk-dag georganiseerd. Wij van de redactie gaan eigenlijk altijd op de fiets naar afspraken en als het te ver is, pakken we gewoon het openbaar vervoer.

In de aanloop naar de Klimaattop in Parijs (2015) namen Natuur en Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en de NS het initiatief voor de Anders Reizen-coalitie. Ze willen woon-werkverkeer en zakenreizen verduurzamen.

Inmiddels hebben 40 bedrijven, die bijna 300.000 werknemers vertegenwoordigen, zich aangesloten en de Dutch Sustainable Mobility Pledge ondertekend. Hierin beloven zij de volgende vier acties te ondernemen:

  1. Actief maatregelen te nemen om de eigen CO2-uitstoot te reduceren;

  2. Actief hierover te communiceren binnen de organisatie om de bewustwording over en acceptatie van duurzame mobiliteit te vergroten;

  3. Belemmeringen te signaleren en aan de overheid kenbaar te maken;

  4. Andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Wil je als bedrijf aansluiten, dan kan dat via: https://www.andersreizen.nu/doemee/

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.