Vrijwilligers avond, 19 juni, voor het 1e Samen Sneller Duurzaam festival: Puur Pampus!


Onze werkgroep 'Een afvalloze samenleving' is de afgelopen maanden druk bezig geweest om samen met Pampus een Zero Waste feest te organiseren op 7 en 8 juli 2018 op... het forteiland Pampus in Muiden. Op dit festival ontdek je hoe het man-made Pampus vanaf de start al zelfvoorzienend was en hoe het nu een inspiratiebron is voor een innovatieve, duurzame toekomst. LAAT JE VERRASSEN EN INSPIREREN door denkers en doeners die zich op allerlei manieren inzetten voor een mooie, schone en duurzame wereld. Het eiland zal bijna uit elkaar spatten van alle lol, aha-momenten, brainwaves en gezelligheid!

De werkgroep wil graag aanstaande dinsdag (19 juni) samenkomen om mee te denken over hoe onze beweging op 7 en 8 juli vertegenwoordigd kan worden en door wie. En ze zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met de opbouw op vrijdag 6 juli en/of afbouw op 8/9 juli. Het mooie is, is dat vrijwilligers gratis met de boot naar het eiland Pampus kunnen varen én dat ze gratis mogen kamperen. Een unieke kans om op een forteiland te slapen!

Meer info over dit festival: https://www.pampus.nl/events/puur-pampus-2018

Laat ajb via info@samen-sneller-duurzaam.nl weten of je de 19e juni komt.

Tijdstip: 20-21.30 uur. Adres: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast het gezondheidscentrum) in Bussum.

Fijn weekend!

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl