Waar blijft de dorpsraad Bussum?

Waar blijft de dorpsraad Bussum?

18.06.2018

Muiden heeft haar Stadsraad, Muiderberg heeft haar Dorpsraad en Naarden kent zelfs meerdere buurtplatformen.

 

Handig want zo kunnen inwoners bv. gezamenlijk verduurzamen zoals bv. Remcom van plan is. Maar ook om samen met de gemeente wijkschouwen te houden. Zo houdt het Naardense buurtplatform Parkwijk op 23 juni haar jaarlijkse wijkschouw. Het betreft Oranje Nassaupark Noord en Zuid, het Naardermeerkwartier, en Fortlanden. Leden van het buurtplatform gaan samen met wijkwethouder Marieke Munneke-Smeets en medewerkers van de gemeente per fiets de openbare ruimte bekijken. Aan de hand van de schouw wordt in beeld gebracht hoe het met de wijken is gesteld en of er aspecten zijn waaraan iets te verbeteren valt. Woon je in een van de genoemde wijken en wil je dat een bepaalde plek in de schouw wordt meegenomen? Meld dit dat tot en met 21 juni aan secretaris@parkwijknaarden.nl

 

Jammer dat Bussum (nog) geen dorpsraad of buurtplatformen kent. Heb je interesse om een buurtplatform op te zetten of een dorpsraad? Laat het weten via info@samen-sneller-duurzaam.nl dan leggen wij verder contact.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

de smaakengel.jpg

Eerlijk winkelen
Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? Op EerlijkWinkelen kun je zoeken op plaats om vervolgens een lijst te krijgen waar je lokaal, fairtrade en/of duurzaam kunt winkelen en eten. 

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl