Waar blijft de dorpsraad Bussum?


Muiden heeft haar Stadsraad, Muiderberg heeft haar Dorpsraad en Naarden kent zelfs meerdere buurtplatformen.

Handig want zo kunnen inwoners bv. gezamenlijk verduurzamen zoals bv. Remcom van plan is. Maar ook om samen met de gemeente wijkschouwen te houden. Zo houdt het Naardense buurtplatform Parkwijk op 23 juni haar jaarlijkse wijkschouw. Het betreft Oranje Nassaupark Noord en Zuid, het Naardermeerkwartier, en Fortlanden. Leden van het buurtplatform gaan samen met wijkwethouder Marieke Munneke-Smeets en medewerkers van de gemeente per fiets de openbare ruimte bekijken. Aan de hand van de schouw wordt in beeld gebracht hoe het met de wijken is gesteld en of er aspecten zijn waaraan iets te verbeteren valt. Woon je in een van de genoemde wijken en wil je dat een bepaalde plek in de schouw wordt meegenomen? Meld dit dat tot en met 21 juni aan secretaris@parkwijknaarden.nl

Jammer dat Bussum (nog) geen dorpsraad of buurtplatformen kent. Heb je interesse om een buurtplatform op te zetten of een dorpsraad? Laat het weten via info@samen-sneller-duurzaam.nl dan leggen wij verder contact.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl