Haal een gratis gft-afvalbakje op


Vandaag, zaterdag 30 juni en 7 juli kun je bij de GAD scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp een gratis gft-afvalbakje ophalen. Een heel handig bakje om op je aanrecht te zetten of aan je prullenbak te hangen. De GAD heeft deze actie bedacht omdat ons restafval voor 30% bestaat uit gft-afval. Zonde want dit restafval wordt verbrand en kan dus niet meer worden hergebruikt. Van het gft-afval dat wel in de gft bak terecht komt wordt compost en biogas gemaakt. Met dit bakje is het wellicht makkelijker. De scheidingstations zijn geopend op zaterdag van 9.00-16.00 en neem wel je mobiel mee waarop je onderstaande voucher laat zien.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.