27 juni filmavond + discussie 'Tomorrow' * lokale oplossingen voor het klimaatprobleem


Het buurtplatform Thuis in Westereng en de Broedplaats Gooise Meren uit Bussum presenteren a.s. woensdag een filmavond 'Tomorrow'- lokale oplossingen voor het klimaatprobleem. Vind jij het klimaatprobleem ook zo groot en niet te bevatten? Weet jij ook niet wat je kunt doen, anders dan netjes je afval scheiden en vaker de fiets pakken? Dan hebben we goed nieuws: met elkaar kunnen we lokaal meer doen om bij te dragen aan een betere wereld. In de film ‘Tomorrow’ gaan vier documentairemakers op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Ze vinden overal ter wereld voorbeelden van lokale kleinschalige initiatieven die antwoord bieden op grote vraagstukken als voedselproductie, economisch systeem, democratie en onderwijs. Initiatieven die bovendien mensen bij elkaar brengen. Kijk mee, laat je inspireren en denk mee over wat er in onze eigen wijk of dorp mogelijk is en neem vooral ook je buren mee. Programma: * Inleiding * Film * Rondje eerste indrukken * Presentatie Urban Farming 035 * Discussie/napraten

Locatie: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast Gezondheidscentrum Bussum Zuid).

Tijd: 19.30-22.00 uur.

Het hoeft niet maar voor ons is het handig te weten dat je komt. Dat kan via Facebook of info@thuisinwestereng.nl

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.