27 juni filmavond + discussie 'Tomorrow' * lokale oplossingen voor het klimaatprobleem


Het buurtplatform Thuis in Westereng en de Broedplaats Gooise Meren uit Bussum presenteren a.s. woensdag een filmavond 'Tomorrow'- lokale oplossingen voor het klimaatprobleem. Vind jij het klimaatprobleem ook zo groot en niet te bevatten? Weet jij ook niet wat je kunt doen, anders dan netjes je afval scheiden en vaker de fiets pakken? Dan hebben we goed nieuws: met elkaar kunnen we lokaal meer doen om bij te dragen aan een betere wereld. In de film ‘Tomorrow’ gaan vier documentairemakers op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Ze vinden overal ter wereld voorbeelden van lokale kleinschalige initiatieven die antwoord bieden op grote vraagstukken als voedselproductie, economisch systeem, democratie en onderwijs. Initiatieven die bovendien mensen bij elkaar brengen. Kijk mee, laat je inspireren en denk mee over wat er in onze eigen wijk of dorp mogelijk is en neem vooral ook je buren mee. Programma: * Inleiding * Film * Rondje eerste indrukken * Presentatie Urban Farming 035 * Discussie/napraten

Locatie: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast Gezondheidscentrum Bussum Zuid).

Tijd: 19.30-22.00 uur.

Het hoeft niet maar voor ons is het handig te weten dat je komt. Dat kan via Facebook of info@thuisinwestereng.nl

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl