Vanavond Woondroomavond Tiny Houses


Vanavond houdt de werkgroep Tiny Houses Gooise Meren haar Woondroomavond bij de Broedplaats in Bussum. De bedoeling is om gelijkgestemden te vinden in wonen en hoe een gemeenschap te vormen. Accent ligt wel op tiny en duurzaam bijvoorbeeld Tiny Village, Knarrenhof, yurts, stro-leem huisjes en eco-dorp.

Architect Theo Fambach laat in de inleiding wat voorbeelden zien aangevuld door de werkgroep. Daarna gaan we praktisch aan de slag. Eerst door je eigen woonwensen op te schrijven en dan gaan we speeddaten om gelijkgestemden te zoeken. Vervolgens gaan we per groep mindmappen om tot slot nog een moodboard te maken.

Willen jullie daarvoor zelf stiften, scharen en lijm meenemen om een moodboard te kunnen maken. De werkgroep heeft papier gekocht, een kleine bijdrage (0,50/1,-) is welkom en neem tijdschriften etc. mee waaruit je kunt knippen.

Koffie en thee kost 2,- in de broedplaats.

Adres: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast het gezondheidscentrum Bussum Zuid). Tijd: 19.30-21.30.

Hier nog wat handige websites:

https://www.marjoleininhetklein.com

http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl

http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl/prijs-vraag/inzendingen

BouwExpo notities

https://www.tinyhousenederland.nl/handigelinks/

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl