Happy Plastic Bag Free Day!

Happy Plastic Bag Free Day!

03.07.2018

Elke dag van het jaar heeft wel een speciaal tintje. Zo is het vandaag de 'dag van de ongehoorzaamheid' en de 'blijf uit de zon dag'. Lekker belangrijk, maar wel belangrijk is dat het vandaag de internationale 'dag zonder plastic tas' is. Voor het verbod op gratis plastic tassen in januari 2016 gingen er jaarlijks zo'n 3 miljard (!!) stuks in Nederland over de toonbank. Tot april 2017 is berekend dat er ongeveer 70% minder plastic tassen in omloop zijn gekomen. In Gooise Meren is het vermaarde Tasjesteam sinds 2016 actief. Van gerecyclede stoffen maken ze de meest prachtige en stevige tassen en zijn ook niet bang om iemand met een plastic tas op straat een vervangend, duurzaam tasje aan te bieden.

 

Op de Zero Waste Buurtcamping in Bussum van 20-22 juli krijgt iedere kampeerder een gratis tasjesteam tas van de organisatie. En op het grote Samen Sneller Duurzaam Puur Pampus Festival 'Zeg NEE tegen zwerfafval' a.s. weekend is het team er ook. Daar kun je ook een leuk tasje uitkiezen voor E 1,50 gemaakt door Betty, Annie, Marjan, Petra, Neeltje, Liesbeth of Marianne!

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl