Happy Plastic Bag Free Day!


Elke dag van het jaar heeft wel een speciaal tintje. Zo is het vandaag de 'dag van de ongehoorzaamheid' en de 'blijf uit de zon dag'. Lekker belangrijk, maar wel belangrijk is dat het vandaag de internationale 'dag zonder plastic tas' is. Voor het verbod op gratis plastic tassen in januari 2016 gingen er jaarlijks zo'n 3 miljard (!!) stuks in Nederland over de toonbank. Tot april 2017 is berekend dat er ongeveer 70% minder plastic tassen in omloop zijn gekomen. In Gooise Meren is het vermaarde Tasjesteam sinds 2016 actief. Van gerecyclede stoffen maken ze de meest prachtige en stevige tassen en zijn ook niet bang om iemand met een plastic tas op straat een vervangend, duurzaam tasje aan te bieden.

Op de Zero Waste Buurtcamping in Bussum van 20-22 juli krijgt iedere kampeerder een gratis tasjesteam tas van de organisatie. En op het grote Samen Sneller Duurzaam Puur Pampus Festival 'Zeg NEE tegen zwerfafval' a.s. weekend is het team er ook. Daar kun je ook een leuk tasje uitkiezen voor E 1,50 gemaakt door Betty, Annie, Marjan, Petra, Neeltje, Liesbeth of Marianne!

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.