Morgen en overmorgen Samen Sneller Duurzaam festival Puur Pampus


Kom je morgen en/of overmorgen ook naar ons Samen Sneller Duurzaam festival Puur Pampus?! Ons festival mixt vrolijk vermaak met interessante informatie, zodat je aan het eind van de dag blij en wijzer naar huis terugkeert en geneigd zal zijn groener te denken en wat groener te doen.

Op ons energie- en zwerfafvalavontuur wordt jong en oud overladen met happy energy en wordt zonder belerend vingertje wijzer gemaakt over duurzaamheid, de circulaire economie en de energietransitie. Extra boten varen in het weekend vanuit Muiden, Amsterdam en Almere. Kaartjes voor Puur Pampus zijn nog te koop via pampus.nl, maar boek snel voor dit unieke event want op is op!

Er komen marktkraampjes vol kunst en duurzame artikelen, een debat, tipi-tenten waar kids kunnen workshoppen met afval, sprekers vanuit het bedrijfsleven en organisaties die tegen de plastic soup strijden, schminkers, muzikanten... De Solar Voyager komt, een gevaarte gemaakt van afvalplastic en twee waaghalzen die de wereld willen wakkerschudden. Eind dit jaar gaan ze er de zuidpool mee oversteken op Expeditie Clean2Antarctica!

Benieuwd naar wat de beweging Samen Sneller Duurzaam doet? Wij staan onder de zwarte luifel bij de aankomstplek van de boot om festival bezoekers te informeren en enthousiasmeren om groener te denken en doen!

Zin om al groen te doen terwijl je onderweg naar Puur Pampus bent? Deel dan de autorit richting Muiden met andere groen-doeners! Cocarco biedt hiervoor match making aan! Is nog nieuw, is een beta-versie... maar werkt wel! Kijk snel op https://beta.cocarco.com/pampus!

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl