Vliegende start van Duurzaam RemCom

Vliegende start van Duurzaam RemCom

25.09.2018

Gisteravond was de kick-off van buurtplatform Duurzaam Remcom in Jan Tabak. Maar liefst 140 bewoners uit het Rembrandtkwartier en Componistenkwartier uit Naarden hadden de regen getrotseerd om zich te laten informeren over verduurzaming. Zo ook Raoul, 46 jaar met vrouw en twee pubers. Raoul: "Ik wil graag een duurzame toekomst voor mijn kinderen. Daartoe heb ik al geïsoleerd en dubbel glas aangebracht. Nu wil ik mij verder verdiepen in zonnepanelen en een warmtepomp. Het voordeel van een gezamenlijke actie zoals deze is dat het natuurlijk kosten bespaart in de aanschaf door gezamenlijke inkoop. Maar ik wil ook ontzorgd worden, ik weet gewoon niet welk paneel voor mijn woning het meest geschikt is. En dan in zo'n avond specifiek voor mijn wijk heel handig".

 

Een van de presentaties werd gegeven door Duurzaam Bouwloket. Zij hebben vijf woningen uit de twee wijken gekozen en er een energiescan van gemaakt. Raoul: "handig, want ik zag mijn soort woning er ook tussen staan!"  

En zonder er een reclamepraatje van te maken, Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket wist werkelijk op elke vraag vanuit de zaal een eerlijk antwoord te geven. Raoul Santibanez houdt een simpel stappenplan aan in het verduurzamen van je huis. "Begin bij de basis. Dus eerst ga je je gevel, glas, vloer en dak isoleren. Pas erna start je met andere maatregelen zoals zonnepanelen et cetera". 

 

Aan de hand van de vijf woningscans is vervolgens GreenHome gaan onderhandelen met partijen. Daaruit is deze 'RemCom' offerte voor vloer-, bodem en spouwmuur isolatie gekomen. Opvallend was dat Greenhome meldde dat het qua prijs eigenlijk niet zoveel uitmaakt of je dat met (minimaal) 25 of 50 woningen doet. 

 

Hier kun je je inschrijven voor het Duurzaam RemCom project. Neem vooral contact op met het Duurzaam Bouwloket als je in je eigen wijk samen wilt verduurzamen en laat je ook inspireren door Duurzaam Remcom.

 

Hier vind je meer info over de Duurzaamheidslening Gooise Meren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl