Fairtrade fashion markt op het Julianaplein


Eind oktober is het fairtrade week. Daarin staat FAIR Fashion centraal. Dus ga op zoek naar je hipste fairtrade kleren -duurzaam mag ook- uit de kast en ga op zoek naar een leuke koffietent voor een fairtrade bakkie leut. Ondernemers binnen Gooise Meren die zijn aangesloten bij de Fairtrade campagne vind je op deze website.

De fairtrade groep heeft twee mooie evenementen gepland deze week. Ze trappen af met een film- en debatavond 'Fair Fashion' in Filmhuis Bussum op 29 oktober om 20:00. In de film ‘Machines’ van de Indiase filmer Rahul Jain zien we de slopende gang van zaken in een van de vele textielfabrieken in India. Mens en machine lijken samen te smelten. In de fabriek is het donker en bedompt, daglicht komt nauwelijks binnen. Het werk is loodzwaar en geestdodend, een werkdag duurt eindeloos. De film zuigt de kijker mee in deze duistere wereld waarmee regisseur Jain niet alleen de mensonterende omstandigheden laat zien, maar ook de liefde voor de stoffen en de schoonheid van machines. Betoverend mooi en schokkend pijnlijk. Wethouder Barbara Boudewijnse opent de avond en tevens de Fairtradeweek. Na afloop praat avondvoorzitter Henny Radstaak met het publiek, deskundigen en lokale ondernemers. Hier kun je kaartjes voor de avond kopen.

Op zaterdag 3 november tussen 11:00 en 15:00 is er een Fairtrade Fashion markt op het Julianaplein en tegelijkertijd de eerste Fair Fashion markt in Gooise Meren! Voor de Wereldwinkel op het Julianaplein in Bussum staan lokale ondernemers met kramen vol inspiratie op gebied van duurzame mode. Er zijn nog verschillende kramen beschikbaar voor Fair Fashion winkeliers uit Gooise Meren die willen deelnemen aan de markt. Het gaat niet alleen om kleding maar denk ook aan o.a. sieraden, schoenen, tassen, textiel of brillen. Heb je interesse om met jouw Fair Fashion producten op de markt te staan? Dan graag contact opnemen via e-mail info@fairtradegooisemeren.nl De kraamhuur is gratis.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl