De kracht van het collectief


De kracht van het collectief is het thema van het aankomende duurzaamheidscafé op 22 november. Een goed voorbeeld van deze kracht is de jaarlijkse natuurwerkdag afgelopen zaterdag. Hoe mooi om ongeveer 30 Gooise Meerders in actie te zien komen zoals bv in het Echobos in Muiderberg waar, onder regie van Thijn Westermann van de werkgroep biodiversiteit, sloten werden uitgebaggerd. In Naarden werden door inwoners van Tuindorp-Keverdijk honderden bloembollen geplant op de rotonde bij de Tweemaster in het kader van Operatie Steenbreek. Heel fijn dat er als feestelijke afsluiting werd 'gebuurtsoept' in de wijken Vierhoven en Oranje Nassau Noord.

Morgen, 8 november, is er een belangrijke openbare bestuursvergadering van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg. Aan bod komt o.a. de kustvisie voor het hele gebied van de gemeente Gooise Meren. Een belangrijk onderdeel van de avond zal gaan over het plan van een ondernemer voor de bouw van 25 strandhuizen op het strand van Muiderberg. Wil je over dit plan ook je stem laten horen, kom dan morgen naar de sportkantine van sportpark de Negen Morgen op de Dijkweg 10 in Muiderberg. Aanvang: 19.30.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.