Kies maar: schone & goedkope energie of vieze & dure


De Schooldakrevolutie, een initiatief van Urgenda en Sunevity, wil dat in 2023 alle scholen in Nederland voorzien zien van zonnepanelen. Over de financiering is in hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Rijksoverheid en de BNG bank middels een landelijk leenstelsel. In Bussum heeft het Goois Lyceum en De Fontein al jarenlang zonnepanelen liggen en aan het eind van het jaar is het de bedoeling dat Vitus Mavo en het Vitus College panelen plaatsen. Chapeau voor deze scholen want het is enorm ingewikkeld qua o.a. aanbesteding en vergunningen. Voor scholen die nu nog niets hebben liggen heeft de Schooldakrevolutie een stappenplan gemaakt waardoor dit proces veel makkelijker wordt.

Vooralsnog hebben 6000 van de 7000 scholen in Nederland nog niets op haar daken liggen en daar probeert de Schooldakrevolutie verandering in te brengen. Gemiddeld bespaart een school dan jaarlijks E6000,- op de energie rekening en dat bedrag kan dan bv. gebruikt worden om duurzaamheid meer te verweven in het onderwijs. Zodat leerlingen bewust gemaakt worden van de noodzaak tot verduurzaming en hopelijk hun ouders bewegen te verduurzamen.

De NOS heeft vandaag een mooi interview met de Schooldakrevolutie gepubliceerd. Heb je zelf schoolgaande kinderen? Lees dit interview dan vooral en breng de schoolleiding op de hoogte van de de Schooldakrevolutie.

Foto: Solarpartners-Goois Lyceum

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.