Programma Duurzaamheidscafé 22 november

Programma Duurzaamheidscafé 22 november

13.11.2018

Donderdag 22 november houden we weer een Duurzaamheidscafé met als thema 'De kracht van het collectief'. Als je op bovenstaande foto klikt zie je de promo van ons café, gemaakt door de 7-jarige Bussumse Robinson en haar vader Feye van Olden. Per deze editie organiseert Feye met Sandra Geerling de cafés. Feye heeft veel ervaring op het gebied van gemeenschapskracht in Amsterdam en is mede-initiatiefnemer van de Buurtcamping van afgelopen zomer. 

 

De sprekers van de avond zijn:

  • Lucas Mol, kunsthistoricus en conceptueel denker. Lucas is bewoner van het o.a. door zijn partner Sanne Oomen ontworpen, zelfvoorzienende huis Dutch Mountain (Mol’s Hoop) en is mede-initiatiefnemer van het circulaire duurzaamheidscentrum ‘De Groene Afslag’ op Crailo.
     

  • Jesse Jorg, stadsmaker en oprichter van WeTheCity en WeThePeople. Doel is om de stad te tonen als gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren. Jesse werkt vanuit duurzame speeltuin de Ceuvel (Amsterdam) aan projecten als Lola Lik en The Courtyard: het gezamenlijk vergroenen van de buitenruimte in de voormalige Bijlmer Bajes, Bankjescollectief: ‘leer je buren kennen tijdens het grootste openluchtcafé van de wereld!’, Boiling: dé munitiekamer voor ongeduldige stadsmakers en ROEF, het tonen van de potentie van het daklandschap op het hoogste festival van Amsterdam.
     

  • Paul Doorenbosch, zakelijk adviseur en voorzitter van Remcom. Remcom is hét buurtplatform voor het Rembrandtpark & het Componistenkwartier in Naarden. Momenteel is het platform heel actief met de campagne ‘Duurzaam Remcom’.
     

Datum: donderdag 22 november

Locatie: Jan Ligthart, Brinklaan 36a in Bussum (naast de Koepelkerk).

Tijd: inloop 19.30, start programma 20.00 uur.

 

Voor de catering is het fijn als je je opgeeft via:

* www.facebook.com/events/2192194904372480/ of

* www.samen-sneller-duurzaam.nl/events/duurzaamheidscafe-gooise-meren-de-kracht-van-het-collectief

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl