Buurtschap Crailo kick-off week


Aanstaande week belooft een spannende week te worden voor buurtschap Crailo. Gooise Meren, Hilversum en Laren hebben de GEM Crailo opgericht om de ontwikkeling van buurtschap Crailo te realiseren. GEM Crailo en Team C (stedenbouwkundig bureau) organiseren morgen, 10 december, een openbare informatieavond om geïnteresseerden de gelegenheid te geven kennis te maken met de leden van het projectteam en uit te leggen op welke wijze je input kunt leveren op het ontwerpproces voor dit buurtschap Crailo.

Deze kick-off is morgen bij de Groene Afslag op Crailo, Amersfoortsestraatweg 113 in Laren. Hier vind je de route.

Programma 10 december:

Vanaf 19.15 uur ben je welkom

19.30–20.15 uur plenair deel: interviews met projectdirecteur en stedenbouwkundige. 20.15–21.00 uur zijn er tafels ingericht waar je meer informatie kunt krijgen.

21.00 uur afsluiting van de avond.

Verderop deze week vindt de eerste van vier sessies plaats waarin de duurzaamheidsambities voor het buurtschap worden geconcretiseerd. Daartoe is een gevarieerd aantal mensen uitgenodigd, waaronder een aantal werkgroepleden van onze beweging, die op een hoger abstractie niveau meedenken over duurzaamheid. Elke sessie duurt vier uur waarin onderstaande thema's worden uitgewerkt:

  1. Energiepositief en materiaal bewust (Energie en materialen (circulaire/biobased economie).

  2. Samenhangend ecosysteem (ecologie/water en klimaatadaptatie, bodem).

  3. Focus op buitenleven (identiteit, ruimtelijke kwaliteit, zorgvuldig ruimtegebruik).

  4. Bereikbaarheid (duurzame mobiliteit, park&charge etc.).

  5. Eén buurtschap (sociale betrokkenheid en inclusiviteit, welzijn, zorg en gezondheid).

  6. Innovatief ondernemerschap (vestigingsklimaat en investeringen).

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl