Buurtschap Crailo kick-off week


Aanstaande week belooft een spannende week te worden voor buurtschap Crailo. Gooise Meren, Hilversum en Laren hebben de GEM Crailo opgericht om de ontwikkeling van buurtschap Crailo te realiseren. GEM Crailo en Team C (stedenbouwkundig bureau) organiseren morgen, 10 december, een openbare informatieavond om geïnteresseerden de gelegenheid te geven kennis te maken met de leden van het projectteam en uit te leggen op welke wijze je input kunt leveren op het ontwerpproces voor dit buurtschap Crailo.

Deze kick-off is morgen bij de Groene Afslag op Crailo, Amersfoortsestraatweg 113 in Laren. Hier vind je de route.

Programma 10 december:

Vanaf 19.15 uur ben je welkom

19.30–20.15 uur plenair deel: interviews met projectdirecteur en stedenbouwkundige. 20.15–21.00 uur zijn er tafels ingericht waar je meer informatie kunt krijgen.

21.00 uur afsluiting van de avond.

Verderop deze week vindt de eerste van vier sessies plaats waarin de duurzaamheidsambities voor het buurtschap worden geconcretiseerd. Daartoe is een gevarieerd aantal mensen uitgenodigd, waaronder een aantal werkgroepleden van onze beweging, die op een hoger abstractie niveau meedenken over duurzaamheid. Elke sessie duurt vier uur waarin onderstaande thema's worden uitgewerkt:

  1. Energiepositief en materiaal bewust (Energie en materialen (circulaire/biobased economie).

  2. Samenhangend ecosysteem (ecologie/water en klimaatadaptatie, bodem).

  3. Focus op buitenleven (identiteit, ruimtelijke kwaliteit, zorgvuldig ruimtegebruik).

  4. Bereikbaarheid (duurzame mobiliteit, park&charge etc.).

  5. Eén buurtschap (sociale betrokkenheid en inclusiviteit, welzijn, zorg en gezondheid).

  6. Innovatief ondernemerschap (vestigingsklimaat en investeringen).

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.