BOING! De Groene Afslag is geopend

BOING! De Groene Afslag is geopend

15.02.2019

Met een ferme klap op de gong is gisteren De Groene Afslag geopend door Haydar! Eerder op de dag openden maar liefst 5 burgemeesters deze multifunctionele, duurzame pleisterplaats. Geheel in lijn met de goede energie van het pand werd de echte opening later op de dag verricht door de 9-jarige Haydar. In een vorig leven was De Afslag een kazerne. Erna hebben er af en aan tot 2016 honderden asielzoekers onderdak gevonden. Eén daarvan is Haydar, letterlijk geboren op De Afslag en fanatiek voetballertje in het team van de zoon van Lucas Mol, de initiatiefnemer van De Afslag. Een eclectisch gezelschap van kunstenaars, bobo's groen doeners waren gisteren bij de opening, opgeluisterd door een fantastisch complimentenmeisje en echt lekkere duurzame hapjes. 

 

Vorige maand mochten we al een Duurzaamheidscafé houden op De Afslag. Neem vooral contact met ze op als je een duurzaam evenement wilt houden. De energie is fabeltastisch! Vanaf vandaag is de horecaruimte met ruim 100 zitplaatsen geopend en kun je genieten van een circulair aardappelsoepje, huisgebakken appeltaart, truffelomelet van eieren uit eigen ren, gegrilde vergeten seizoensgroenten. Ook de energie voelen? Ga langs!

 

Op 2 maart houdt het Buurtschap Crailo open huis van 11-14 uur. Neem een kijkje in de keuken van de ontwerpers van Buurtschap Crailo. Neem deel aan een rondwandeling op het terrein van de kolonel Palmkazerne o.l.v. een gids of ga zelf op pad over het terrein. Drink gezellig iets bij De Afslag en ga langs bij bewoners die hun kunst laten zien. Adres: Amersfoortsestraatweg 85A Bussum

 

De Afslag is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Na 18.00 uur worden alle ruimtes gebruikt voor besloten evenementen en partijen. Adres: Amersfoortsestraatweg 111 in Laren.

 

UPDATE: zaterdag 2 maart van 11-14 uur opent Crailo haar deuren. Neem een kijkje in de keuken van de kunstenaars van Buurtschap Crailo.

 

Foto: De Groene Afslag

V.l.n.r. Lucas Mol, burgemeesters Pieter Broertjes (Hilversum), Sicko Heldoorn (Huizen), Joan de Zwart-Bloch (Blaricum), Han ter Heegde (Gooise Meren) en Rinske Kruisinga (Laren). 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor gratis gesprekken over de mogelijkheden. Een gesprek vraag je aan bij Paul: paul.vansteijn@ziggo.nl