Green Tales Of The City 10 april film- en debatavond


De opwarming van de aarde is een veelbesproken onderwerp. Scholieren, burgers en wetenschappers roepen luidkeels om een beter klimaatbeleid. Filmhuis Bussum, Samen Sneller Duurzaam en gemeente Gooise Meren organiseren een film- en debatavond over duurzaamheid met in de hoofdrol de optimistische documentaire ‘Green Tales of the City’.

Documentairemaker Gwen Jansen geeft in haar film ‘Green Tales of the City’ een optimistisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Een beweging die in rap tempo krachtiger en omvangrijker wordt. De film volgt ontwikkelingen in vijf Nederlandse steden en vertelt het verhaal van een aantal bevlogen en gedreven mensen en de vernieuwende projecten die zij startten. Projecten om (een stukje van) hun stad schoner, duurzamer, leefbaarder te maken. Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld en welke samenwerkingen ontstaan er? ‘Green Tales of the City’ laat zien wat mensen beweegt om milieubewuster te gaan leven, maar ook wat hen daarin tegenhoudt.

De avond wordt ingeleid door filmmaker Gwen Jansen. Na afloop van de film praten we onder leiding van Henny Radstaak door met onze eigen duurzaamheidsbeweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, met beleidsmakers van de gemeente, klimaatdoeners en -denkers en het publiek. Welke ‘Green Tales’ heeft Gooise Meren te vertellen? Ter afsluiting biedt de organisatie in het café een CO2 neutraal drankje en hapje aan. Koop hier je online kaartje.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl