Green Tales Of The City 10 april film- en debatavond


De opwarming van de aarde is een veelbesproken onderwerp. Scholieren, burgers en wetenschappers roepen luidkeels om een beter klimaatbeleid. Filmhuis Bussum, Samen Sneller Duurzaam en gemeente Gooise Meren organiseren een film- en debatavond over duurzaamheid met in de hoofdrol de optimistische documentaire ‘Green Tales of the City’.

Documentairemaker Gwen Jansen geeft in haar film ‘Green Tales of the City’ een optimistisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Een beweging die in rap tempo krachtiger en omvangrijker wordt. De film volgt ontwikkelingen in vijf Nederlandse steden en vertelt het verhaal van een aantal bevlogen en gedreven mensen en de vernieuwende projecten die zij startten. Projecten om (een stukje van) hun stad schoner, duurzamer, leefbaarder te maken. Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld en welke samenwerkingen ontstaan er? ‘Green Tales of the City’ laat zien wat mensen beweegt om milieubewuster te gaan leven, maar ook wat hen daarin tegenhoudt.

De avond wordt ingeleid door filmmaker Gwen Jansen. Na afloop van de film praten we onder leiding van Henny Radstaak door met onze eigen duurzaamheidsbeweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, met beleidsmakers van de gemeente, klimaatdoeners en -denkers en het publiek. Welke ‘Green Tales’ heeft Gooise Meren te vertellen? Ter afsluiting biedt de organisatie in het café een CO2 neutraal drankje en hapje aan. Koop hier je online kaartje.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Zwerfvuil Ambassadeur van jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.