Kom naar de Familie Buitenspeeldag op 12 juni, voor kinderen én volwassenen!

Kom naar de Familie Buitenspeeldag op 12 juni, voor kinderen én volwassenen!

03.06.2019

Buitenspelen is super belangrijk maar wordt steeds minder gedaan. Vandaar dat al meer dan 10 jaar een landelijke buitenspeeldag wordt georganiseerd. Wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum doet deze dag weer mee met een wel heel speciale editie. Er is een te gek speelkussen voor kinderen. En verder staat alles in het teken van milieu. Saai? Nee hoor! Je kunt meedoen aan de milieu quiz met vragen voor kinderen en vragen voor volwassenen. Altijd al een insectenhotel willen hebben? Maak een pracht hotel met hulp van Ibrahim, Sarhan en Ibrahim. Er is muziek, je kunt appelhappen, afval scheiden sjoelen, een boomspiegel adopteren, leren hoe je afval scheidt en euro’s kunt besparen als je wat slimmer met energie omgaat, een tuintegel omruilen tegen een gratis wilde plant en nog véél meer. Het belooft lekker zonnig te worden dus kom met je hele familie genieten van alle gezellige activiteiten volgende week woensdagmiddag!

 

Wanneer: woensdag 12 juni 14.00-16.00 uur

Waar: Doctor Schaepmanlaan 10-12, Bussum

Tijd: 14-16 uur

 

Deze buitenspeeldag wordt georganiseerd in samenwerking met Versa, TT Transitie, Margriet bloemen en planten en Samen Sneller Duurzaam.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vind lokale bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

de smaakengel.jpg

Eerlijk winkelen
Op zoek naar winkels waar (een groot deel van) het aanbod gemaakt is onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu? Op EerlijkWinkelen kun je zoeken op plaats om vervolgens een lijst te krijgen waar je lokaal, fairtrade en/of duurzaam kunt winkelen en eten. 

Energiecoach voor inwoners

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Energiecoaches denken mee met bewoners en helpen bewoners om de stappen die nodig zijn goed in beeld te krijgen. Bewoners kunnen een gesprek aanvragen via paul.vansteijn@ziggo.nl