Kom naar de Familie Buitenspeeldag op 12 juni, voor kinderen én volwassenen!


Buitenspelen is super belangrijk maar wordt steeds minder gedaan. Vandaar dat al meer dan 10 jaar een landelijke buitenspeeldag wordt georganiseerd. Wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum doet deze dag weer mee met een wel heel speciale editie. Er is een te gek speelkussen voor kinderen. En verder staat alles in het teken van milieu. Saai? Nee hoor! Je kunt meedoen aan de milieu quiz met vragen voor kinderen en vragen voor volwassenen. Altijd al een insectenhotel willen hebben? Maak een pracht hotel met hulp van Ibrahim, Sarhan en Ibrahim. Er is muziek, je kunt appelhappen, afval scheiden sjoelen, een boomspiegel adopteren, leren hoe je afval scheidt en euro’s kunt besparen als je wat slimmer met energie omgaat, een tuintegel omruilen tegen een gratis wilde plant en nog véél meer. Het belooft lekker zonnig te worden dus kom met je hele familie genieten van alle gezellige activiteiten volgende week woensdagmiddag!

Wanneer: woensdag 12 juni 14.00-16.00 uur

Waar: Doctor Schaepmanlaan 10-12, Bussum

Tijd: 14-16 uur

Deze buitenspeeldag wordt georganiseerd in samenwerking met Versa, TT Transitie, Margriet bloemen en planten en Samen Sneller Duurzaam.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je alleen of samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via het inschrijfformulier. We zetten je graag op onze plattegrond met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Aanvraagformulier ondersteuning initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen in Gooise Meren en zoek je ondersteuning? Vul dan dit formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download hier de pdf. Een aantal  ondersteunde initiatieven vind je hier.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente Gooise Meren wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.