Kom naar de Familie Buitenspeeldag op 12 juni, voor kinderen én volwassenen!


Buitenspelen is super belangrijk maar wordt steeds minder gedaan. Vandaar dat al meer dan 10 jaar een landelijke buitenspeeldag wordt georganiseerd. Wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum doet deze dag weer mee met een wel heel speciale editie. Er is een te gek speelkussen voor kinderen. En verder staat alles in het teken van milieu. Saai? Nee hoor! Je kunt meedoen aan de milieu quiz met vragen voor kinderen en vragen voor volwassenen. Altijd al een insectenhotel willen hebben? Maak een pracht hotel met hulp van Ibrahim, Sarhan en Ibrahim. Er is muziek, je kunt appelhappen, afval scheiden sjoelen, een boomspiegel adopteren, leren hoe je afval scheidt en euro’s kunt besparen als je wat slimmer met energie omgaat, een tuintegel omruilen tegen een gratis wilde plant en nog véél meer. Het belooft lekker zonnig te worden dus kom met je hele familie genieten van alle gezellige activiteiten volgende week woensdagmiddag!

Wanneer: woensdag 12 juni 14.00-16.00 uur

Waar: Doctor Schaepmanlaan 10-12, Bussum

Tijd: 14-16 uur

Deze buitenspeeldag wordt georganiseerd in samenwerking met Versa, TT Transitie, Margriet bloemen en planten en Samen Sneller Duurzaam.

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl