Oehlala PechaKucha!


De vijftiende editie van PechaKucha Night Hilversum op donderdag 6 juni kleurt groen. De avond staat in het teken van duurzaamheid en circulaire economie. Een tiental groene bruggenbouwers uit Gooise Meren en omgeving betreden het podium om korte, inspirerende presentaties te geven over hun initiatief, idee en ambitie op weg naar een toekomstbestendiger samenleving. Er worden geen ellenlange voordrachten gehouden, alle sprekers zitten in een superstrak schema van 20 dia's en 20 seconden per dia. Spannend en dwingt de spreker tot de kern door te dringen, want de tijd tikt. Journalist, presentator en mediaondernemer Frank du Mosch, die zich ook actief inzet voor duurzaamheid, presenteert de avond. De Hilversumse wethouder Jan Kastje (klimaat en milieu) zal de avond inleiden. Het programma:

 • Melanie van Polen - Next Nature

 • Rigo Stegeman - Activate the Global Goals

 • Aernoud Olde - Energie Verbonden

 • Ynske Betlem - Project Strontvlieg

 • Bert van Son - Mud Jeans (ook spreker geweest op ons Duurzaamheidscafé over duurzaam ondernemen)

 • Eva Vos - KipEigen

 • Neil Simmons - Grozeries

 • Kees Hogenbirk - Zero Waste gemeente (trekker van onze werkgroep afvalloze samenleving)

 • De Tsjonge Jongens: muzikaal intermezzo

 • Marida Jacobs - Duurzaam leven is een feestje!

 • Lucas Mol - De Groene Afslag (thuishaven van de AltijdWerkPlaats - werkgroep circulaire economie)

 • Klaske Postma - Regeneration Design (lid van onze werkgroep afvalloze samenleving)

 • Herman Vijlbrief - Het wormenhotel

 • Aanvang 20:00 uur, deuren openen om 19:30 uur.

Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via www.pknight.nl (€ 8,-) of op de avond zelf aan de deur (€ 10,- indien beschikbaar)

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van subsidies en leningen om je huis of je wooncomplex (VVE) te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Word Zwerfvuil Ambassadeur in jouw straat of buurt

Wil je het aanspreekpunt worden voor je buurtbewoners om samen zwerfafval op te ruimen in jouw straat of buurt? Laat het ons weten via een mail met daarin de straat of straten die je samen met buurtbewoners wilt schoonhouden. We zetten je graag op onze kaart met alle opruimacties binnen Gooise Meren.

Waar kun je beginnen om thuis energie te besparen?

Nodig een energiecoach bij je thuis uit. Dit is een lokale bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor een gratis gesprek over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar: Paul.vansteijn@ziggo.nl